- asi 1 kg rýb (pleskáč, podustva, jalec, lieň atď.)
- 1 liter vody
- 0,3 l 8% octu
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1/2 zeleru
- 2 cibule
- 5 guličiek nového korenia
- 10 guličiek celého korenia
- 2 bobkové listy
- 3 dcl kyslej kapusty
- 2 kyslé uhorky
2. Príprava
Ryby očistíme, vykostíme a rozkrojíme po dĺžke na polovicu. Malé ryby necháme i s kosťami. Ryby naložíme na 4 hodiny do 8% osoleného octu. Ryby musia byť dôkladne ponorené. Medzi tým uvaríme marinádu.
3. Príprava marinády
Príprava zloženie marinády viď na stránke Marináda 1.
4. Príprava marinády
Väčšie polovice rýb položíme na doštičku a plníme koreňovou zeleninou z marinády, cibulou, kyslou kapustou a uharkou. Zavinieme a zaistíme šparatkom. Malé ryby položíme celé do zeleniny a necháme niekoľko dní v marináde. Kosti popri tom zmäknú a ryba sa je celá.
Prajem Vám dobrú chuť.
S pozdravom Váš kolega rybár Miloš B. z Bánoviec nad Bebravou